Jessica Alba

2. května 2006 v 17:32 | Digi |  Herečky
"Nikdy jsem nikam nepatřila. Pro jedny jsem nebyla dost černá, pro druhé dost bílá."

Jessica Marie Alba se narodila 28. dubna 1981 v kalifornské Pomoně. Už odmalička se chtěla stát herečkou. Poprvé se objevila ve filmu Comp Nowhere. O rok později se jí naskytla příležitost zahrát si ve filmu The Secret Worl OF Alex Mack a poté také podepsala smlouvu na roli May v seriálu Flipper (v češtině Delfín Flip). Díky úspěchu, který ji tenhle seriál přinesl získala roli Evy ve Venus Rising. O několik let později si zahrála v pár úspěšných seriálech a vystupovala v různých televizních show. Roku 1998 začala natáčet film P.U.N.K.S. O rok později na sebe upoutala trochu větší pozornost a zahrála si v pár vedlejších rolích. Od roku 2000 se začal natáčet seriál Dark Angel (v češtině Temný anděl), kde Jessica ztvárnila hlavní roli Max. Od té doby se o ní začali zajímat různé prestižní časopisy a byla nominována na ceny jako jsou People Chois Awards nebo Zlatý glóbus. A po úspěšné seriálové předloze Temného Anděla se natočil i film. Další vlnou úspěchu byl pro Jessicu film Honey, o učitelce hip hopu, která hledá práci u firem natáčící videoklipy a po velkém úspěchu se z ní stane choreografka. V roce 2005 získala roli Sue Storm ve filmu Fantastická čtyřka, který byl natočený podle comixové předlohy a v tom samém roce jsme ji mohli vidět ve filmu Sin City - Město Hříchu v roli Nancy Callahanové. Právě vyšel její nový film Into the Blue (v češtině Do Hlubiny) o hledačích pokladů a právě natáčí nový snímek Awake.

Filmografie: Awake (2006)-
Fantastická čtyřka (Fantastic four - 2005) - Susan Storm
Sin City - Město Hříchu (Sin City - 2005) - Nancy Callahan
Do hlubiny (Into the Blue - 2005) - Sam
Honey (Honey - 2003) - Honey Daniells
Se slovníkem v posteli (The sleeping dictionary - 2003) - Selima
Temný anděl (Dark Angel - 2000) - Max Guevera
Paranoia (Paranoid - 2000) - Chloe
Ruka zabiják (Idle Hands - 1999) - Molly
Nepolíbená (Never been kissed - 1999) - Kirsten Liosis
P.U.N.K.S. (1998) - Samantha Swaboda
Delfín Flip (Flipper - 1995-1996) - Maya Graham
Venus Rising (1995) - Eva
Camp Nowhere (1994) - Gail
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.